Nyhet

CR

CR Ventures gjorde stor reavinst i första kvartalet

Teknikbolaget CR Ventures gjorde som väntat en stor realisationsvinst i det första kvartalet, till följd av försäljningen av dotterbolagen.

Omsättningen sjönk 22,4 procent till 5,2 miljoner kronor (6,7).

Vd Jonas Litborn framhåller att verksamheten i dagsläget speglar inte den som bedrivits historiskt, varför jämförelse mot föregående år ej är relevant att göra.

Ebitda-resultat blev -0,7 miljoner kronor (1,0).

Rörelseresultatet blev -0,9 miljoner kronor (0,5).

Resultatet efter skatt blev 28,5 miljoner kronor (0,5), beroende på reavinst från försäljning.

Resultat per aktie hamnade på 11,17 kronor (0,20).

CR Ventures erhöll cirka 450 miljoner aktier i Brandbee som likvid för de operativa verksamheterna, och styrelsen har beslutat att föreslå stämman att skifta ut 150 miljoner av dessa aktier till aktieägarna under våren.

"Mitt arbete består av att placera de övriga aktierna hos investerare samtidigt som vi arbetar aktivt med att ingå ett LOI senast under andra kvartalet", kommenterar Jonas Litborn och fortsätter:

"CR Ventures är väl rustade, med god ekonomi, vilket gör att vi inte har bråttom. Det är viktigt för mig att processen får ta tid om det behövs för att skapa ett bra case för framtida verksamhet inom CR Ventures."

CR Ventures, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning5,26,7-22,4%
EBITDA-0,71,0
EBITDA-marginal14,9%
Rörelseresultat-0,90,5
Rörelsemarginal7,5%
Nettoresultat28,50,55 600,0%
Resultat per aktie, kronor11,170,205 485,0%


http://media.finwire.com/media/FWS005D583-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt