Nyhet

CR Ventures ingår avsiktsavtal om att förvärva Omsorgshuset

CR Ventures, som har ett pågående omvänt förvärv av Curira, verksamt inom personlig assistans, har nu ingått avsiktsavtal om ytterligare ett förvärv inom assistansbranschen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avsiktsavtalet gäller Omsorgshuset i Stockholm. Transaktionen förutsätter ingående av ett aktieöverlåtelseavtal och kommer bland annat att vara villkorad av godkännande av bolagsstämmor i bägge bolagen.

Köpeskillingen för Omsorgshuset uppgår indikativt till 35 miljoner kronor men är föremål för slutförhandling. Köpeskillingen kommer att erläggas genom nyemission av preliminärt 1,0 miljon aktier i CR Ventures till en teckningskurs om 35 kronor per aktie. Köpeskillingen baseras på en värderingsmultipel om drygt fyra gånger rörelseresultatet.

Avsikten är att genomföra transaktionen parallellt med det tidigare annonserade förvärvet av Curira Group. Omsorgshuset omsatte under fjolåret 200 miljoner kronor med ett positivt resultat på 8 miljoner kronor. Ambitionen är att transaktionen ska slutföras under fjärde kvartalet 2021.

- Genom förvärvet av Omsorgshuset tar CR Ventures nästa steg inom den konsolidering av assistansbranschen som vi inledde med förvärvet av Curira Group. CR Ventures kommer att fortsätta att på den inslagna vägen och leta ytterligare förvärv inom assistansbranschen, säger Fredrik Crafoord, styrelseordförande i CR Ventures.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt