Nyhet

CR

CR Ventures ökar rörelseförlusten i andra kvartalet - har utvärderat ett antal förvärvskandidater

Teknikbolaget CR Ventures redovisar något minskat omsättning och ökad rörelseförlust i andra kvartalet mot samma period föregående år.

Omsättningen sjönk marginellt till 0,2 miljoner kronor (0,3).

Ebitda-resultat blev -1,5 miljoner kronor (0,1).

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (0,3).

Resultatet före skatt var 18,7 miljoner kronor (0,9). Resultatet efter skatt blev 18,7 miljoner kronor (-0,3), medan resultat per aktie hamnade på 6,61 kronor (-0,10).

Det positiva resultatet tillskrivs ett bidrag på cirka 24,8 miljoner kronor från resultat från andelar i koncernföretag.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -6,3 miljoner kronor (-0,2).

Vd Jonas Litborn uppger att CR Ventures under kvartalet har arbetat med att städa ut gamla skulder och åtagande som är kvar från förr, bland dessa finns lån till Almi och tvister med diverse leverantörer.

På förvärvsfronten har bolaget utvärderat ett antal bolag, men Litborn uppger att processen inte ska förhastas då fokus ligger på kvalitet.

"Vad avser förvärv har vi under perioden utvärderat ett antal bolag. Av olika anledningar har vi dock ej gått vidare med dessa bolag. Vi jobbar aktivt med att identifiera ett kvalitativt förvärvsobjekt och det är vår ambition att kunna presentera något i närtid", skriver Litborn.

CR Ventures, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning0,20,3-33,3%
EBITDA-1,50,1
EBITDA-marginal33,3%
Rörelseresultat-1,50,3
Rörelsemarginal100,0%
Resultat före skatt18,70,91 977,8%
Nettoresultat18,7-0,3
Resultat per aktie, kronor6,61-0,10
Kassaflöde från löpande verksamhet-6,3-0,2


http://media.finwire.com/media/FWS0062364-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Curira

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Curira

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt