Creades avkastning på substansvärdet blev -17 procent i första kvartalet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Creades avkastning på substansvärdet blev -17 procent i första kvartalet

Creades

Investmentbolaget Creades rapporterar en avkastning på -17 procent (+16) i första kvartalet 2022. Jämförelseindex OMXSGI avkastade under samma period -14 procent (+14).

Rörelseresultatet blev -2 165 miljoner kronor (1 249) i första kvartalet 2022. Här ingår värdeförändringar med -2 300 miljoner kronor (1 318).

Resultatet före skatt var -2 167 miljoner kronor (1 250).

Resultatet efter skatt blev -2 167 miljoner kronor (1 250).

Resultat per aktie hamnade på -15,96 kronor (10,03).

Den tidigare offentliggjorda försäljningen av innehavet i Tink slutfördes i mars. Ytterligare investering har gjorts i Instabox.

I inledningen av april slutfördes den tidigare offentliggjorda försäljningen av innehavet i Pricerunner.

- Att "verkligheten alltid kommer i kapp" kan intuitivt låta som ett lite dystert, bittert och kanske uppgivet konstaterande. Jag vill dock hävda att konstaterandet i sig inte alls behöver vara entydigt negativt. Tvärtom rymmer det lika mycket hot som möjligheter. Om hoten eller möjligheterna dominerar avgörs givetvis av på vilken sida av verkligheten man befinner sig i startläget men även av hur snabbt och väl man förmår anpassa sig till nya lägen, kommenterar vd John Hedberg i delårsrapporten.

- Efter två år med rekordhög avkastning både i absoluta och relativa termer, rymmer onekligen vår rapport för det första kvartalet 2022 spår av att verkligheten kommer i kapp. Detta gäller både aktiemarknaden som helhet och vår egen portfölj. Under kvartalet minskade Creades substansvärde med 17 procent, vilket är något sämre än Stockholmsbörsen (OMXSGI) som minskade med 14 procent. Vi inleder därmed året med att ligga betydligt under såväl vårt absoluta avkastningskrav om 7,5 procent på årsbasis som vårt relativa mål att leverera en avkastning över index, fortsätter John Hedberg.

- Den allmänt goda ordningen i våra portföljbolag parat med det faktum att Creades kassa är välfylld efter försäljningarna av Tink och Pricerunner gör att vi har goda möjligheter att agera på de möjligheter som uppstår i en mer turbulent marknadsmiljö. Verkligheten kommer alltid i kapp, och som aktiva ägare med långsiktig avkastning som ledstjärna ser vi fram emot detta, avslutar John Hedberg.

Creades, MkrQ1-2022Q1-2021
Rörelseresultat-2 1651 249
Resultat före skatt-2 1671 250
Nettoresultat-2 1671 250
Resultat per aktie, kronor-15,9610,03


http://media.finwire.com/media/FWM0071F77-table-1

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Creades

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Creades

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.