Nyhet

Creades

Creades ökade substansvärdet med 7 procent under andra kvartalet (uppdatering)

(Uppdatering avser de tre nedersta styckena)

Investmentbolaget Creades ökade sitt substansvärde med 7 procent under andra kvartalet, vilket är i linje med OMXSGI som också var upp 7 procent under perioden.

Avkastningen för första halvåret landar på 23 procent, vilket är ett snäpp bättre än OMSXGI som är upp 22 procent.

Creades rörelseresultat under andra kvartalet blev 492 miljoner kronor (1 321).

Resultatet både före och efter skatt var 492 miljoner kronor (1 321), och per aktie 5,11 kronor (105,93).

Creades har under kvartalet köpt 12 procent av Pricerunner för 370 miljoner kronor, noterat spac-bolaget Creaspac och gått in med 375 miljoner kronor i det bolaget, samt avtalat om avyttring av innehavet i Tink. Den affären ska inbringa 723 miljoner kronor.

Sett till portföljen per slutet av juni väger Avanza alltjämt tyngst med en andel på 39 procent. De noterade tillgångarna tillsammans står för 64 procent av portföljen.

”Våra noterade innehav i form av Avanza, Creaspac och den aktiva förvaltningen har med en avkastning om 12 procent bidragit i relativt låg grad under perioden, delvis kanske som en efterbörd av den mycket starka kursutvecklingen för flertalet noterade innehav under föregående år. Vad gäller den underliggande affären i våra noterade bolag har vi dock god tillförsikt och ser reella möjligheter att ta igen en del av gapet mot index under kommande kvartal”, säger vd John Hedberg.

Creades, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Rörelseresultat4921 321-62,8%
Resultat före skatt4921 321-62,8%
Nettoresultat4921 321-62,8%
Resultat per aktie, kronor5,11105,93-95,2%


http://media.finwire.com/media/FWM00628B3-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt