Creades riktade emission skedde till kursen 90 kronor - får in 1 miljard

Nyhet

{newsItem.title}

Creades riktade emission skedde till kursen 90 kronor - får in 1 miljard

Investmentbolaget Creades tar in cirka 1 miljard kronor före transaktionskostnader i en riktad nyemission, vilket det flaggades för efter börsens stängning igår. Teckningskursen är 90 kronor per A-aktie vilket är en rabatt med nästan 18 procent mot tisdagens stängningskurs och 13 respektive 11,5 procent jämfört med den volymvägda snittkursen de senaste fem respektive tio handelsdagarna.

"Vi är mycket glada och hedrade att få välkomna våra nya medägare i Creades. Det förtroende vi nu får är i någon mån en kvittens på vad vi åstadkommit historiskt men, i än högre grad och viktigare, en sporrande utmaning för framtida utveckling. Vi ser fram emot att anträda detta viktiga nästa steg för Creades tillsammans med likasinnade investerare som delar vår syn på värdet av långsiktigt aktivt ägande", säger styrelseordförande Sven Hagströmer i ett pressmeddelande.

Ett stort antal institutioner tecknade i emissionen, bland annat AMF, Handelsbanken Fonder, PriorNilsson och Konsortiet Dan Sten Olsson och Erik Nielsen.

Nettolikviden avses användas till nya investeringar i bolag där man ser en stor potential samt möjliga tilläggsinvesteringar i befintliga innehav. Därutöver utvärderas nya initiativ så som möjligheten att investera i ett specialförvärvsbolag, Spac, som Creades grundat.

Emissionen, som ska godkännas vid en extra bolagsstämma 21 maj, innebär en utspädning på 8,18 procent av antalet aktier och 11,41 procent av rösterna.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Creades

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Creades

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev