Credit Suisse ser Veoneer som vinnare oavsett om Qualcomm eller Magna förvärvar - BN

Nyhet

Credit

Credit Suisse ser Veoneer som vinnare oavsett om Qualcomm eller Magna förvärvar - BN

Fordonsteknikbolaget Veoneer har under den senaste tiden blivit föremål för en budstrid mellan Magna och Qualcomm. Credit Suisse ser Veoneer som en vinnare oavsett vilket bolag som i slutändan står som köpare, rapporterar Bloomberg News.

I en uppdaterad analys höjer Credit Suisse Veoneer till neutral (underperform), med riktkursen 37 dollar (17).

Om Veoneer fortsatt skulle drivas enskilt och vara noterat på börsen hade bolaget eventuellt behövt använda marknaden för att ta in pengar, skriver Credit Suisse analytiker Dan Levy.

Magna lade under juli det första budet på Veoneer på motsvarande 31,25 dollar per aktie, vilket sedan toppades av ett nytt bud från Qualcomm på 37 dollar per aktie.

Dan Levy bedömer att Magna inte kommer höja sitt bud för att ta hem budstriden mot Qualcomm, men anser samtidigt att Magna därmed går miste om mjukvarutalangen som finns inom Veoneer.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev