CSAM Health Group köper verksamhet bakom nödnumret 112 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

CSAM Health Group köper verksamhet bakom nödnumret 112

Norska e-hälsobolaget CSAM Health Group köper Carmenta Public Safety från Carmenta Holding och expanderar sitt erbjudande inom akutvård i Norden och Europa. Köpet baserar på ett enterprise-värde på 150 miljoner kronor på en kassa- och skuldfri basis och kommer att betalas kontant, enligt ett pressmeddelande.

Carmenta Public Safety har en mjukvarulösning för att hantera alla steg i akutberedskap. Kärnprodukterna inkluderar Coordcom, som omfattar 112 och beredskapssystem, samt Resqmobile som är en programvara för utryckningsfordon. Verksamheten har huvudkontor i Göteborg och 50 anställda i Sverige och Spanien. Verksamheten sålde för 81 miljoner kronor under 2020 och hade ett ebitda-resultat på över 10 miljoner kronor.

Köpet signerades och slutfördes i dag den 15 februari.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CSAM Health (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CSAM Health (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev