CSAM Health Group köper verksamhet bakom nödnumret 112 - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

CSAM Health Group köper verksamhet bakom nödnumret 112

Norska e-hälsobolaget CSAM Health Group köper Carmenta Public Safety från Carmenta Holding och expanderar sitt erbjudande inom akutvård i Norden och Europa. Köpet baserar på ett enterprise-värde på 150 miljoner kronor på en kassa- och skuldfri basis och kommer att betalas kontant, enligt ett pressmeddelande.

Carmenta Public Safety har en mjukvarulösning för att hantera alla steg i akutberedskap. Kärnprodukterna inkluderar Coordcom, som omfattar 112 och beredskapssystem, samt Resqmobile som är en programvara för utryckningsfordon. Verksamheten har huvudkontor i Göteborg och 50 anställda i Sverige och Spanien. Verksamheten sålde för 81 miljoner kronor under 2020 och hade ett ebitda-resultat på över 10 miljoner kronor.

Köpet signerades och slutfördes i dag den 15 februari.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om CSAM Health (NO)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien CSAM Health (NO)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev