CTT Systems minskar omsättning som förväntat under andra kvartalet

Nyhet

{newsItem.title}

CTT Systems minskar omsättning som förväntat under andra kvartalet

Flygteknikbolaget CTT Systems redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten inklusive positiv jämförelsestörande post ökade.

Omsättningen sjönk 25,6 procent till 37,5 miljoner kronor (50,4). Bolagets egen prognos som lämnades i samband med förra rapportsläppet var 35-40 miljoner.

Rörelseresultatet blev 6,6 miljoner kronor (5,9), med en rörelsemarginal på 17,6 procent (11,7).
Jämförelsestörande post ingår med plus 4,8 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var 7,7 miljoner kronor (7,6).

Resultatet efter skatt blev 6,1 miljoner kronor (6,0), en ökning med 1,7 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,49 kronor (0,48), vilket innebär en ökning med 2,1 procent mot föregående år.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 7,2 miljoner kronor (-9,8).

Bolagets nettoomsättning i det tredje kvartalet 2021 bedöms bli mellan 35 och 40 miljoner kronor (38,3). För helåret spås en nettoomsättning på 140-160 miljoner kronor (200,8).

"Vi fortsätter att se en gradvis ökning av efterfrågan i vissa delar av vår verksamhet. Följaktligen ökade orderingången för fjärde kvartalet i följd och orderboken är den högsta sedan andra kvartalet ifjol", säger vd Torbjörn Johansson i rapporten.

CTT Systems, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning37,550,4-25,6%
Rörelseresultat6,65,911,9%
Rörelsemarginal17,6%11,7%
Resultat före skatt7,77,61,3%
Nettoresultat6,16,01,7%
Resultat per aktie, kronor0,490,482,1%
Kassaflöde från löpande verksamhet7,2-9,8


http://media.finwire.com/media/FWM00631FC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CTT Systems

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CTT Systems

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev