Curasight publicerar resultat från fas 2-studie med uTrace
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Curasight publicerar resultat från fas 2-studie med uTrace

Forskningsbolaget Curasight presenterar resultaten från fas 2-studien med sin läkemedelskandidat uTrace hos patienter med huvud- och halscancer. Resultaten finns online i samband med publiceringen i vetenskapliga tidskriften Journal of Nuclear Medicine, framgår det av ett pressmeddelande.

Studien syftade till att utvärdera det prognostiska värdet av uTrace ihop med uPar-Pet och jämföra det med Fdg-Pet.

Den främsta upptäckten var att ett högt upptag av uPar-Pet hade en 8,5 gånger sämre prognos avseende återfallsfri överlevnad. Dessutom vid jämförelse med vanliga prognostiska markörer (Fdg-Pet, TNM-stadium och p16-status) i en multivariat analys, förblev bara uPar-Pet signifikant.

Detta får studiens författare att dra slutsats att uPar-Pet potentiellt kan vara värdefull vid planering av behandling och uppföljning hos patienter med huvud- och halscancer, står det.

"Vi är glada över de positiva data från fas II-studien i huvud- och halscancer med uTrace-teknologin som har publicerats av forskare från Rigshospitalet. Först och främst understryker resultaten att uPar-Pet är en plattformsteknologi som kan användas över flera cancertyper. Vi förväntar oss dessutom att uTrace inte bara är värdefullt för planering av terapi och uppföljning, utan det kan också bli en komplementdiagnostik för användning av uTreat i huvud- och halscancer. Curasight kommer nu att ta hänsyn till den publicerade informationen när vi uppdaterar vår strategi under de kommande månaderna. Men eftersom huvud- och halscancer är en vanlig cancertyp är marknadspotentialen för att gå in i denna indikation uppenbarligen mycket stor", säger vd Ulrich Krasilnikoff.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Curasight

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Curasight

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.