Cyxone reviderar utvecklingsplan Rabeximod, covid-19-studie kan starta under Q4
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Cyxone reviderar utvecklingsplan Rabeximod, covid-19-studie kan starta under Q4

Bioteknikbolaget Cyxone har inlett en process för att optimera utvecklingsplanen för Rabeximod, enligt ett pressmeddelande. Det sker efter råd från företagets nya seniora medicinska rådgivare, uppdaterad marknadsinformation och möjligheten till förlängd marknadsexklusivitet genom nyligen inlämnade patentansökningar.

"Det var nödvändigt att ompröva vilka som är Rabeximods främsta konkurrensfördelar, mot bakgrund av den senaste tidens utveckling av behandling mot RA och andra marknadstrender. Vi ser positivt på de nya möjligheter som har framkommit för Rabeximod och arbetar nu hårt för att sammanställa en optimal utvecklingsplan för behandling av reumatoid artrit. Samtidigt ser vi fram emot att initiera en fas 2-studie i covid-19-patienter, ett område som har ett omfattande och akut behov av effektiva medicinska behandlingar," säger vd Tara Heitner.

Det uppges att produktprofilen har reviderats baserat på granskningar av resultaten från tidigare kliniska studier med Rabeximod och det förändrade marknadslandskapet, samt på information från vetenskapliga rådgivare och opinionsbildare inom området.

"Målet är att med större precision definiera den patientgrupp och det stadium av sjukdomsförloppet där behandling med Rabeximod skulle göra störst nytta. Kartläggningar av kompletterande medicinska indikationer för läkemedelskandidaten, såsom respiratoriska sjukdomstillstånd vilka överlappar med covid-19, har också genomförts. Mot denna bakgrund uppdaterar bolaget nu den nuvarande utvecklingsplanen för Rabeximod inom indikationen reumatoid artrit (RA) i syfte att höja värdet för både patienter och aktieägare. Nästa kliniska studie förväntas kunna påbörjas under den senare delen av 2021", skriver bolaget.

Patentansökningarna som har lämnats in syftar till att förlänga marknadsexklusiviteten, potentiellt fram till 2043. Bolaget har även lämnat in en patentansökan kopplad till covid-19.

Just nu förbereder bolaget myndighetsansökningar inför en fas 2-studie med Rabeximod i covid-19-patienter. Under förutsättning att godkännande erhålls inom kort förväntas studien starta under fjärde kvartalet i år. Top line-resultat beräknas till tredje kvartalet 2021.

Rabeximod bedöms kunna bidra i behandlingen av covid-19-patienter genom att dämpa den immunreaktion som sker.

Stefan Linnér
[email protected]
Nyhetsbyrån Finwire

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Cyxone

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Cyxone

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt