Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dagens

Dagens Industris Estelle-portfölj accepterar budet på ICA och köper Volvo Cars istället

Dagens Industri gör en förändring i sin "Estelle-portfölj", som startades i samband med att prinsessan föddes 2012. Anledningen är uppköpsbudet på ICA, som varit med i portföljen sedan 2017. Sannolikheten för att budgivaren når 90 procent accept och kan genomföra tvångsinlösen bedöms som hög.

"Vi väljer därför att nu sälja våra aktier i ICA. Vi tycker också att vi får bra betalt för dem för värderingen på Ica är nu hög efter budet. P/e-talet i år är 24 och direktavkastningen har pressats ned till 2,5 procent", skriver tidningen.

I slutet av februari fyller prinsessan Estelle 10 år och då kommer nästa uppdatering av hela portföljen. Dagens Industri väljer dock att sätta pengarna i arbete direkt och ICA-pengarna går till att köpa aktier i Volvo Cars.

"Biltillverkaren är ett framgångsrikt svenskt industribolag, förvisso med kinesisk huvudägare, som vi förstår vad de gör. Förvisso är risken lite högre än de övriga aktierna i portföljen, men potentialen är också stor", skriver tidningen.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Volvo Car

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.