Nyhet

Dagens

Dagens Industris Estelle-portfölj accepterar budet på ICA och köper Volvo Cars istället

Dagens Industri gör en förändring i sin "Estelle-portfölj", som startades i samband med att prinsessan föddes 2012. Anledningen är uppköpsbudet på ICA, som varit med i portföljen sedan 2017. Sannolikheten för att budgivaren når 90 procent accept och kan genomföra tvångsinlösen bedöms som hög.

"Vi väljer därför att nu sälja våra aktier i ICA. Vi tycker också att vi får bra betalt för dem för värderingen på Ica är nu hög efter budet. P/e-talet i år är 24 och direktavkastningen har pressats ned till 2,5 procent", skriver tidningen.

I slutet av februari fyller prinsessan Estelle 10 år och då kommer nästa uppdatering av hela portföljen. Dagens Industri väljer dock att sätta pengarna i arbete direkt och ICA-pengarna går till att köpa aktier i Volvo Cars.

"Biltillverkaren är ett framgångsrikt svenskt industribolag, förvisso med kinesisk huvudägare, som vi förstår vad de gör. Förvisso är risken lite högre än de övriga aktierna i portföljen, men potentialen är också stor", skriver tidningen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt