Nyhet

Dala

Dala Energi fördubblade vinsten i Q2

Energibolaget Dala Energi redovisar en fördubblad vinst under andra kvartalet, jämfört med året innan. Omsättningen var något högre än året innan.

Nettoomsättningen uppgick till 63,2 miljoner kronor (62,5).

Rörelseresultatet blev 7,0 miljoner kronor (4,9), med en rörelsemarginal på 11,1 procent (7,8).

"Ökade marknadspriser på material samt bristen på halvledare börjar märkas i energibranschen vilket kommer att påverka våra investeringsprojekt under 2021 och 2022 med förseningar och kostnadsökningar till följd. Vi försöker att anpassa oss efter rådande omständigheter", säger vd Bengt Östling.

Resultatet efter skatt blev 5,0 miljoner kronor (2,4).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 80,0 miljoner kronor (15,9).

Dala Energis styrelse har bjudit in styrelsen för Edsbyns Elverk till dialog om samgående.

”Syftet är att skapa en starkare, lönsammare och mer effektiv koncern än om bolagen skulle fortsätta var för sig. Initiativet är drivet av att förändringstrycket i energi- och kommunikationsmarknaden är högt, vi är rörliga och anpassar oss till nya förutsättningar”, säger Bengt Östling.

I rapporten uppges det också att prognosen pekar på 1 100 fastigheter till fibernätet i år och att det operativa kassaflödet väntas bli positivt under 2022.

Dala Energi, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning63,262,51,1%
Rörelseresultat7,04,942,9%
Rörelsemarginal11,1%7,8%
Nettoresultat5,02,4108,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet80,015,9403,1%


http://media.finwire.com/media/FWS006606B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dala Energi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt