Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dala

Dala Energi fördubblade vinsten i Q2

Energibolaget Dala Energi redovisar en fördubblad vinst under andra kvartalet, jämfört med året innan. Omsättningen var något högre än året innan.

Nettoomsättningen uppgick till 63,2 miljoner kronor (62,5).

Rörelseresultatet blev 7,0 miljoner kronor (4,9), med en rörelsemarginal på 11,1 procent (7,8).

"Ökade marknadspriser på material samt bristen på halvledare börjar märkas i energibranschen vilket kommer att påverka våra investeringsprojekt under 2021 och 2022 med förseningar och kostnadsökningar till följd. Vi försöker att anpassa oss efter rådande omständigheter", säger vd Bengt Östling.

Resultatet efter skatt blev 5,0 miljoner kronor (2,4).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 80,0 miljoner kronor (15,9).

Dala Energis styrelse har bjudit in styrelsen för Edsbyns Elverk till dialog om samgående.

”Syftet är att skapa en starkare, lönsammare och mer effektiv koncern än om bolagen skulle fortsätta var för sig. Initiativet är drivet av att förändringstrycket i energi- och kommunikationsmarknaden är högt, vi är rörliga och anpassar oss till nya förutsättningar”, säger Bengt Östling.

I rapporten uppges det också att prognosen pekar på 1 100 fastigheter till fibernätet i år och att det operativa kassaflödet väntas bli positivt under 2022.

Dala Energi, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning63,262,51,1%
Rörelseresultat7,04,942,9%
Rörelsemarginal11,1%7,8%
Nettoresultat5,02,4108,3%
Kassaflöde från löpande verksamhet80,015,9403,1%


http://media.finwire.com/media/FWS006606B-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Dala Energi

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.