Dala Energis nyemission tecknad till 260 procent - nu drygt 4 000 aktieägare

Nyhet

Dala Energis nyemission tecknad till 260 procent - nu drygt 4 000 aktieägare

Drygt 1 100 personer, fysiska och juridiska, har tecknat aktier i Dala Energis nyemission. Nyemissionen omfattade 10 miljoner kronor, men blev övertecknad på 36 miljoner kronor (260 procent). Det framgår av ett pressmeddelande.

30 procent av de som tecknade uppges bo i Dalarna och 70 procent av aktierna tecknades av nya aktieägare. Efter nyemissionen är man drygt 4 000 aktieägare. Den maximala tilldelningen ska bli två poster, 300 aktier per post. Det formella beslutet om tilldelning tas av Dala Energis styrelse inom kort.

Pengarna skall finansiera vindkraft. Bolaget har tidigare köpt aktier i Dala Vind och gjort investeringar i ett vindkraftverk på Hedeboberget och påbörjat en investering i ett vindkraftverk i Riskebo. Dala Energi har i och med sina investeringar ökat sitt direkta och indirekta ägande i
vindkraftsproduktion till 45 GWh per år.

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dala Energi

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dala Energi

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev