Dalio tror att bitcoin kan bli förbjudet som guldet på 1930-talet

Nyhet

{newsItem.title}

Dalio tror att bitcoin kan bli förbjudet som guldet på 1930-talet

Hedgefondprofilen Ray Dalio anser att det finns en sannolikhet för att bitcoin förbjuds på samma sätt som USA kom att förbjuda privat ägande av guld på 1930-talet. Det uppgav han i en intervju med Yahoo Finance.

Dalio sade att varje land värdesätter sitt monopol på penningutbudet och man inte vill se andra konkurrerande pengar för då kan "saker och ting bli okontrollerbara".

Dalios kommentarer kom efter rapporter om att Indien överväger att förbjuda kryptotillgångar.

På kryptomarknaden har bitcoin efter Dalios kommentar handlats ned till runt 52 000 dollar. Som mest var priset igår uppe i 57 000 dollar efter att Teslas vd Elon Musk sagt att hans bolag kommer att acceptera kryptovalutan och inte kommer växla in de bitcoins man får in till dollar.

Musk är känd förespråkare av bitcoin och har tidigare fått Tesla att investera 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan.

https://seekingalpha.com/news/3675928-bitcoin-fails-to-hold-tesla-inspired-rally-as-ray-dalio-again-suggests-it-could-be-outlawed

https://www.marketwatch.com/story/bitcoin-could-become-outlawed-the-way-gold-was-outlawed-in-1934-speculates-bridgewaters-dalio-11616603781

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev