Nyhet

Dalsspira korrigerar villkoren i aviserad företrädesemission

Mejeriet Dalsspira gör en mindre korrigering av villkoren i den nyemission med företrädesrätt för aktieägarna som aviserades igår den 11 september. Det framgår av ett pressmeddelande.

De förändrade villkoren innebär inte någon förändring av antalet nyemitterade aktier eller teckningskurs för de units som emissionen omfattar utan är primärt av teknisk karaktär.

En aktie berättar till en uniträtt. Fyra uniträtter ger rätt att teckna en unit för 2 kronor. Varje unit består av en nyemitterad aktier och en vederlagsfri teckningsoption. Bolaget kommer vid fullteckning att tillföras 4 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningsoptionerna kan utnyttjas för att teckna aktier i bolaget i mars 2022.

Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 16 augusti och aktien handlas exklusive uniträtt den 17 augusti. Teckningstiden löper från 23 augusti till 7 september och handel med uniträtter sker den 23 augusti till 2 september.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DalsSpira Mejeri

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DalsSpira Mejeri

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt