Nyhet

Dalsspira

Dalsspira minskar omsättning och resultat under tredje kvartalet

Mejeriet Dalsspira redovisar minskande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten ökade.

Omsättningen sjönk 11,8 procent till 6,7 miljoner kronor (7,6).

Rörelseresultatet blev -1,5 miljoner kronor (-0,5). Resultatet efter skatt blev -1,6 miljoner kronor (-0,5). Resultat per aktie hamnade på -0,16 kronor (-0,07).

"Vi lämnar ett kvartal bakom oss med två spännande avtal tecknade. Yoghurten till Lidl möjliggör två nya smaker och är starten på en förhoppningsvis långsiktig relation. Vi kommer dessutom kunna sälja yoghurten till våra andra lokala butiker här i Bohuslän och Dalsland", skriver vd Malin Jakobsson. Bolaget har börjat att leverera till Lidl.

Mejeriet möter hårdare inom grillostsegmentet och mjölkförsäljningen är fortsatt en utmaning. Företaget arbetar också med att sälja in sin bag in box-lösning till fler kunder.

"Vi har under året märkt en hårdare konkurrens i butiksledet sedan de större mejerierna lanserat sina egna svenska Grillostar, det har bidragit till att ökningstakten för Grillosten inte varit lika hög som innan i dagligvaruhandeln. Däremot har försäljningen av Grillostburgare till restaurang ökat som en konsekvens av högre säljbearbetning", uppger hon.


Dalsspira, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning6,77,6-11,8%
Rörelseresultat-1,5-0,5
Resultat före skatt-1,6-0,5
Nettoresultat-1,6-0,5
Resultat per aktie, kronor-0,16-0,07


http://media.finwire.com/media/FWS006976A-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DalsSpira Mejeri

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DalsSpira Mejeri

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt