Nyhet

Dalsspira ska genomföra företrädesemission på 4 miljoner kronor

Mejeriet Dalsspiras styrelse har beslutat om att genomföra en företrädesemission, som om den fulltecknas kommer tillföra bolaget 4 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen genomförs i form av units, där varje unit består av en aktie och för varje två units som tecknas erhålls även en teckningsoption i bolaget. Den teckningsoptionen kommer att handlas på Spotlight Market och ge innehavaren rätt till att i mars eller april 2022 teckna ytterligare en aktie till 70 procent av den dåvarande aktuella aktiekursen.

Bland investerarna i emissionen finns styrelseledamoten Mikael Olsson och styrelseordförande Per Lönn, vilka har åtagit sig att teckna aktier för 1,5 miljoner kronor, motsvarande 37 procent av emissionen.

Emissionen genomförs för att stärka rörelsekapitalet i bolaget, då styrelsen har uppfattningen att Dalsspira har goda förutsättningar till att återfå sitt tillväxtspår som bolaget var inne på innan pandemin.

Emissionskostnaden bedöms uppgå till 0,25 miljoner kronor.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DalsSpira Mejeri

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DalsSpira Mejeri

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt