Dancann ansöker hos DMA om att få tillverka cannabisprodukter

Nyhet

Dancann ansöker hos DMA om att få tillverka cannabisprodukter

Dancann Pharma har lämnat in en ansökan till danska läkemedelsverket, DMA, om tillstånd att få tillverka CIO (cannabis intermediate products). Det framgår av ett pressmeddelande.

Ansökan faller inom ramen för det medicinska cannabis-pilotprogrammet som initierades i början av 2018 och löper över fyra år.

Vid ett godkännande av ansökan får bolaget förutom att tillverka CIO även importera, tillverka och exportera CPP (cannabis primary products).

"Det är ett viktigt steg i våra ansträngningar att få ut en mängd olika medicinska cannabisprodukter på marknaden i Danmark. I dag är det svårt för både läkare och patienter att få tillgång till medicinsk cannabis i olika former och av samma anledning är vi här för att ändra på detta", kommenterar John Morell Frellsen, kommersiell chef på Dancann.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dancann Pharma (DK)

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dancann Pharma (DK)

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev