Nyhet

Danones

Danones omsättning föll under första kvartalet, räknar med förbättring under resten av året

Franska mejerijätten Danone redovisar en lägre omsättning under första kvartalet men upprepar sina förväntningar om att återgå till en lönsam tillväxt under andra halvåret.

Omsättningen sjönk 9,4 procent till 5 657 miljoner euro (6 242). Den jämförbara försäljningen var ned 3,3 procent, vilket var bättre än en förväntad minskning på 3,7 procent enligt en sammanställning från bolaget.

Danone upprepar sina förväntningar om att uppvisa en positiv jämförbar försäljningstillväxt under andra kvartalet och att rörelsemarginalen för 2021 blir i nivå med fjolårets 14 procent.

Bolaget står för närvarande utan en vd. Emmanuel Faber fick abrupt sluta som vd och styrelseordförande förra månaden efter bråk med övriga styrelseledamöter över strategin och aktivistfonder som ville att han skulle stiga åt sidan efter svaga resultat jämfört med konkurrenter.

Danone, MEURQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning5 6576 242-9,4%


http://media.finwire.com/media/FWM005DED0-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt