Nyhet

Danones

Danones omsättning och lönsamhet för 2020 i linje med förväntat - köper växtbaserat matbolag

Franska mejerijätten Danone minskar sin omsättning under det fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan. För helåret var den jämförbara försäljningen i linje med förväntat, enligt estimat från Reuters.

Omsättningen sjönk 9,8 procent i det fjärde kvartalet till 5 628 miljoner euro (6 241). Den jämförbara försäljningen var ned blott 1,4 procent, med oförändrade volymer.

Rörelsemarginalen för helåret var i linje med analytikerförväntningarna samt bolagets guidning.

När det kommer till utdelningen sänks den med 8 procent till 1,94 euro per aktie, i ljuset av en svagare vinst.

Bolaget säger att man ska återvända till lönsam tillväxt under den andra halvan av 2021, trots att det första kvartalet varit tufft. Yoghurttillverkarens turnaround-plan har kritiserats som för långsam av vissa aktivistinvesterare.

Danone meddelade även idag att man ska köpa amerikanska Earth Island som specialiserar sig inom växtbaserad mat. Affären väntas hjälpa gruppen att nå sitt mål om en plantbaserad försäljning om 5 miljarder euro senast 2025.

Aktien stiger på rapporten, runt 3,5 procent.

Danone, MEURQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning5 6286 241-9,8%


http://media.finwire.com/media/FWM005ACEB-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Danone

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Danone

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt