Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dedicare

Dedicare satte nytt omsättningsrekord i Q3

Bemanningsbolaget Dedicare redovisar en rekordhög omsättning och ett förbättrat resultat under det tredje kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen steg till 330,7 miljoner kronor (250,9), vilket är bolagets bästa kvartalsprestation någonsin. Ökningen hänförs till största del till den norska verksamheten där omsättningen ökade med 52,4 procent.

"Samtliga områden har haft hög efterfrågan och tillväxt. Under kvartalet har reserestriktioner och karantänsregler avskaffats för personer som anses fullvaccinerade mot Covid-19, vilket har en positiv påverkan på verksamheten", säger vd Krister Widström.

För den svenska verksamheten var rörelseresultatet fortsatt negativt men förbättrades jämfört med fjolåret tack vare högre intäkter.

I Danmark minskade både intäkterna som rörelseresultatet något under tredje kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Rörelseresultatet blev 22,9 miljoner kronor (15,6), med en rörelsemarginal på 6,9 procent (6,2).

Resultatet före skatt var 25,0 miljoner kronor (18,0).

Resultatet efter skatt blev 20,0 miljoner kronor (14,0), och per aktie 2,13 kronor (1,49).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 13,7 miljoner kronor (6,7).

Dedicare, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning330,7250,931,8%
Rörelseresultat22,915,646,8%
Rörelsemarginal6,9%6,2%
Resultat före skatt25,018,038,9%
Nettoresultat20,014,042,9%
Resultat per aktie, kronor2,131,4943,0%
Kassaflöde från löpande verksamhet13,76,7104,5%


http://media.finwire.com/media/FWM0067DA5-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Dedicare

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dedicare

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt