Nyhet

Delarka Holding kallar till extra stämma den 27 augusti

Aktieägarna i Delarka Holding kallas till extra bolagsstämma torsdagen den 27 augusti i Stockholm.

Bakgrunden är att i april 2020 slutfördes försäljningen av bolagets enda dotterbolag Delarka Fastighet. Del av den kontanta försäljningslikviden skiftades ut till aktieägarna genom ett automatiskt inlösenförfarande beslutat av årsstämman 2020. Efter återbetalning av del av den säljarkredit som bolaget lämnade till köparen av Delarka Fastighet har ytterligare 100 miljoner kronor av försäljningslikviden blivit tillgängligt för bolaget.

Föreslagen minskning av aktiekapitalet kräver tillstånd från Bolagsverket. Innan Bolagsverket lämnar tillstånd till minskningen av aktiekapitalet ska Bolagsverket kalla bolagets borgenärer. Om ingen borgenär motsätter sig ansökan om minskning av aktiekapitalet inom två månader från kallelsen ska Bolagsverket ge bolaget tillstånd att verkställa minskningsbeslutet.

Styrelsen har för avsikt att kalla till en ny extra bolagsstämma att hållas när tillstånd att verkställa minskningsbeslutet har erhållits, för att besluta om ett automatiskt inlösenförfarande varigenom de 100 miljoner kronor kan skiftas ut till bolagets aktieägare. Förutsatt att ingen borgenär motsätter sig ansökan om minskning av aktiekapitalet och den extra bolagsstämman beslutar i enlighet med styrelsens förslag beräknas sådan inlösen kunna ske i slutet av november eller under december 2020.

Vidare föreslås stämman besluta om extra styrelsearvode för tiden intill nästa årsstämma. Det extra arvodet är avsett att kompensera för omfattande extra insatser i samband med försäljningen av bolagets enda dotterbolag Delarka Fastighet och de efterföljande åtgärder som har behövt vidtas till följd av försäljningen, och baseras på det antal extra styrelsemöten som respektive styrelseledamot har deltagit i under processen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Delarka

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Delarka

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt