Delphi Nordic gjorde flera förändringar i oktober - minskade 5,1 procent i oktober

Nyhet

Delphi Nordic gjorde flera förändringar i oktober - minskade 5,1 procent i oktober

Fonden Delphi Nordic minskade 5,1 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,7 procent och är därmed bättre än index som har minskat 4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Andreas Berdal Lorentzen.

I sina kommentarer riktar Berdal Lorentzen fokus mot den osäkra oktobermarknaden.

"Till stor del förklaras utvecklingen av den kraftigt ökade spridningen av coronaviruset och vilka effekter en ny omgång med smittskyddsåtgärder och nedstängningar kan få för ekonomierna. Dessutom skapade det amerikanska presidentvalet mer eller mindre konstant oro för investerarna under månaden".

Positiva bidragsgivare för månaden var LINK Mobility, Sinch Oncopeptides, EG7 och Aker Carbon Capture.

Negativa bidragsgivare för månaden var Hexagon Composites, Atlantic Sapphire och Saab.

Under månaden köpte fonden in sig i Kahoot och deltog i LINK Mobilitys börsnotering. Fonden utökade även sitt innehav i EG7, Novo Nordisk, Zealand Pharma, Metso Outotec och Stora
Enso.

Samtidigt sålde fonden i Aker, Saab och Nordic Nanovector och minskade i Atlantic Sapphire, Bank Norwegian, Bavarian Nordic, Genmab, Kone och Sinch.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Novo Nordisk B, Vestas Wind Systems, Hexagon B, Sampo Oyj A och LINK Mobility Group.

Delphi Nordic, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-5,1
Index MM, förändring i procent-5,4
Fond i år, förändring i procent-1,7
Index i år, förändring i procent-4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev