Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Delphi Nordic gjorde flera förändringar i oktober - minskade 5,1 procent i oktober

Fonden Delphi Nordic minskade 5,1 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,7 procent och är därmed bättre än index som har minskat 4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Andreas Berdal Lorentzen.

I sina kommentarer riktar Berdal Lorentzen fokus mot den osäkra oktobermarknaden.

"Till stor del förklaras utvecklingen av den kraftigt ökade spridningen av coronaviruset och vilka effekter en ny omgång med smittskyddsåtgärder och nedstängningar kan få för ekonomierna. Dessutom skapade det amerikanska presidentvalet mer eller mindre konstant oro för investerarna under månaden".

Positiva bidragsgivare för månaden var LINK Mobility, Sinch Oncopeptides, EG7 och Aker Carbon Capture.

Negativa bidragsgivare för månaden var Hexagon Composites, Atlantic Sapphire och Saab.

Under månaden köpte fonden in sig i Kahoot och deltog i LINK Mobilitys börsnotering. Fonden utökade även sitt innehav i EG7, Novo Nordisk, Zealand Pharma, Metso Outotec och Stora
Enso.

Samtidigt sålde fonden i Aker, Saab och Nordic Nanovector och minskade i Atlantic Sapphire, Bank Norwegian, Bavarian Nordic, Genmab, Kone och Sinch.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Novo Nordisk B, Vestas Wind Systems, Hexagon B, Sampo Oyj A och LINK Mobility Group.

Delphi Nordic, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-5,1
Index MM, förändring i procent-5,4
Fond i år, förändring i procent-1,7
Index i år, förändring i procent-4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Aker

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.