Delphi Nordic gjorde flera förändringar i oktober - minskade 5,1 procent i oktober

Nyhet

Delphi Nordic gjorde flera förändringar i oktober - minskade 5,1 procent i oktober

Fonden Delphi Nordic minskade 5,1 procent i oktober, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 5,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 1,7 procent och är därmed bättre än index som har minskat 4 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av fondförvaltare Andreas Berdal Lorentzen.

I sina kommentarer riktar Berdal Lorentzen fokus mot den osäkra oktobermarknaden.

"Till stor del förklaras utvecklingen av den kraftigt ökade spridningen av coronaviruset och vilka effekter en ny omgång med smittskyddsåtgärder och nedstängningar kan få för ekonomierna. Dessutom skapade det amerikanska presidentvalet mer eller mindre konstant oro för investerarna under månaden".

Positiva bidragsgivare för månaden var LINK Mobility, Sinch Oncopeptides, EG7 och Aker Carbon Capture.

Negativa bidragsgivare för månaden var Hexagon Composites, Atlantic Sapphire och Saab.

Under månaden köpte fonden in sig i Kahoot och deltog i LINK Mobilitys börsnotering. Fonden utökade även sitt innehav i EG7, Novo Nordisk, Zealand Pharma, Metso Outotec och Stora
Enso.

Samtidigt sålde fonden i Aker, Saab och Nordic Nanovector och minskade i Atlantic Sapphire, Bank Norwegian, Bavarian Nordic, Genmab, Kone och Sinch.

Vid månadsskiftet var fondens största innehav Novo Nordisk B, Vestas Wind Systems, Hexagon B, Sampo Oyj A och LINK Mobility Group.

Delphi Nordic, %oktober, 2020
Fond MM, förändring i procent-5,1
Index MM, förändring i procent-5,4
Fond i år, förändring i procent-1,7
Index i år, förändring i procent-4

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev