Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Deutsche Telekom säljer sin nederländska enhet, Tele2 är delägare och tänker föreslå extrautdelning

Deutsche Telekom säljer sin enhet i Nederländerna i vilken Tele2 deläger 25 procent. Affären görs med riskkapitalbolagen Warburg Pincus och Apax Partners och är värd 5,1 miljarder euro, motsvarande 51,8 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

När transaktionen är genomförd och betalningen mottagen avser Tele2:s styrelse att föreslå en extrautdelning på minst 11 kronor per aktie.

Transaktionen är föremål för sedvanliga stängningsvillkor, inklusive regulatoriskt godkännande och överläggning med medarbetarrepresentanter.

Deutsche Telekom bildade T-Mobile Netherlands 2003 och gjorde den till en av landets största telekombolag efter fusionen med Tele2:s landsverksamhet 2019.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt