Dextech planerar ny klinisk studie på multipelt myelom
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dextech planerar ny klinisk studie på multipelt myelom

Forskningsbolaget Dextech meddelar att Osteodex, ODX, pre-kliniska resultat avseende effekt på multipelt myelom, MM, är så övertygande att bolaget nu börjar planering av en klinisk "proof of concept studie", en kort studie med begränsat antal patienter. Det framgår av ett pressmeddelande.

MM är en form av blodcancer utgående från plasmaceller i benmärgen som bland annat medför nedbrytning av skelettet i likhet med skelettmetastaser vid prostatacancer, CRPC. MM är en obotlig cancersjukdom där ett antal olika läkemedel används för att bromsa förloppet. Patienterna blir så småningom resistenta mot befintliga läkemedel som ofta har svåra biverkningar.

ODX unika verkningsmekanism, tillsammans med mycket lindriga biverkningar, gör preparatet till en stark kandidat för behandling även av MM. Bolaget anser att, med hänsyn till MM:s marknadsstorlek samt ODX tydliga potential mot sjukdomen, är det av högsta prioritet att inhämta kompletterande kliniska data.

Trots att bolagets huvudspår är ODX-CRPC, kommer kompletterade positiva ODX-MM-resultat stärka möjligheterna till ett fördelaktigt licensavtal. Bolaget kommer inte att ingå ett licensavtal som inte speglar ODX sanna värde. Genom att visa ODX potential även mot MM, kan ODX sanna värde uppskattas och leda till ett fördelaktigt licensavtal. Finansieringen av studien kommer att ske genom en riktad nyemission.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om DexTech Medical

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien DexTech Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt