Nyhet

DFDS ökade fraktvolymerna med 3,3 procent i juli

Fraktbolaget DFDS fraktvolym ökade under juli, medan passagerarantalet kom in lägre än under samma månad föregående år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Fraktvolymen ökade med 3,3 procent. Volymerna i Nordsjön, Östersjön och Medelhavet var långt över nivån i juli i fjol med stöd från ny och mer effektiv kapacitet. Under juli i fjol återupptogs stora delar av kapaciteten efter nedstängningar. Jämfört med 2019 års månad, då ingen negativ coronapåverkan fanns, var volymerna också högre.

Volymerna var 1,5 procent högre än juli 2020 justerat för strukturella ruttändringar.

Antalet passagerare minskade med 50,7 procent till 118 000, till följd av fortsatt negativ påverkan från reserestriktioner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DFDS

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DFDS

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt