Di varnar för höga risker i Embracer-kopior - Börskollen

Nyhet

{newsItem.title}

Di varnar för höga risker i Embracer-kopior

Dagens industri varnar i en artikel investerare om att ta rygg på bolag som vill kopiera dataspelsbolaget Embracers framgångsrecept.

Embracer har sedan listningen 2016 ökat med 2 000 procent och värderas numera till strax under 100 miljarder kronor. Det som har eldat på uppgången är förvärven, där Embracer ofta betalar med aktier för att behålla ledande personer i de uppköpta bolagen.

Embracers framgång har fått många andra bolag att vilja kopiera konceptet och det har lyckats väl, sett till kursutvecklingen. Men Di varnar för att satsa på Embracer-kopiorna.

”Dataspelsbolagen har hjälp av en marknad som fortfarande bjuder på tydlig underliggande tillväxt och har man investerat i dataspelsbolag på Stockholmsbörsen de senaste åren har det varit svårt att misslyckas. Men i en lite mer utmanande miljö ska man vara försiktig med att jaga ”nästa Embracer” då Lars Wingefors-typer knappast växer på träd, och risken är helt klart högre i Embracer-kopiorna”, skriver Di.

I artikeln nämns bolag som Enad Global 7, Media and Games Invest, Zordix och Thunderful Group.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev