Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Diagonal

Diagonal Bio backar 4,7 procent i premiärhandeln på First North

Bioteknikbolaget Diagonal Bio började i dag den 16 juli att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Första handelsdag var ursprungligen planerad till den 6 juli, men noteringen försenades i ett par omgångar.

Diagonal Bio grundades 2020 och är ett svenskt bioteknikbolag med huvudkontor i Lund. Bolaget utvecklar plattformen Panviral för att detektera och diagnostisera små sektioner av patogengenom, exempelvis virus, bakterier och svampar. Bolaget grundades med målsättningen att minska mänskligt lidande genom att med egenutvecklad teknik revolutionera global diagnostik av patogenburna sjukdomar.

Bolaget genomförde inför noteringen en nyemission som fulltecknades och tillfördes 40 miljoner kronor före emissionskostnader. Teckningskursen var 10,50 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 10,00 kronor som högst betalt och 8,93 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 10,00 kronor, vilket är en nedgång på 4,8 procent jämfört med teckningskursen på 10,50 kronor per aktie. Aktier för 5,0 miljon kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 9,15 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 91,5 miljoner kronor räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Diagonal Bio

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Diagonal Bio

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt