Dicots läkemedelskandidat LIB-01 visar effekt i djurstudie även vid låg dosering
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dicots läkemedelskandidat LIB-01 visar effekt i djurstudie även vid låg dosering

Forskningsbolaget Dicots senaste djurstudie visar att bolagets läkemedelskandidat LIB-01 har effekt även vid en låg dos samt att sju dagars duration av effekt på erektil funktion har konfirmerats. Det ger goda förutsättningar inför kommande kliniska studier på människa, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Dicot genomför djurstudier i samarbete med det franska kontraktslaboratoriet Pelvipharm, där läkemedelskandidaten LIB-01:s effekt på erektil funktion testas hos både friska råttor och i djur med sjukdomsbild.

De senaste resultaten från tester på friska råttor bekräftar tidigare resultat, att effekten sitter i under en längre tid efter att doseringen avslutats. Testerna utformades för att utvärdera om lägre doser av LIB-01 har effekt och resultaten visar att även en tiondel av den tidigare testade dosen har effekt. Resultaten är viktiga ur säkerhetssynpunkt och innebär dessutom att kostnaderna för en framtida läkemedelsprodukt kan bli lägre.

Testerna utformades även för att undersöka varaktigheten av LIB-01:s effekt på erektil funktion efter administration av substansen. Den erektila responsen mättes sju dagar efter dosen, liksom i en tidigare studie, men även efter längre perioder, och jämfördes med råttor i en kontrollgrupp som endast fick placebo. Resultaten visade på effekt både efter sju dagar och längre. Dicot planerar nu att genomföra ytterligare studier kring dos och långtidseffekt för att bekräfta duration och lämplig dosering inför de första kliniska studierna på människa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dicot

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dicot

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt