Didner & Gerge Global ökade 1,1 procent i september - Fairfax största innehavet

Nyhet

Didner & Gerge Global ökade 1,1 procent i september - Fairfax största innehavet

Fonden Didner & Gerge Global steg 1,1 procent i september, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 0,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 3,7 procent och är därmed sämre än index som har minskat 2,5 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Henrik Andersson och Lars Johansson.

I rapporten ger förvaltarna en fördjupande bakgrund till förvaltningsfilosofin, där man bland annat delger sin syn på vikten av ha en diversifierad portfölj.

"Vi har stor respekt för det faktum att världen ständigt ändras, affärsmodeller som var genialiska i 10 till 15 år plötsligt hamnar under den vägvält som kallas utveckling och att de största företagen ett decennium väldigt sällan är kvar på listan tio år senare. Därför vill vi investera i verksamheter med olika affärsrisker, olika känsligheter och i olika faser av sin resa. För helt plötsligt kan terrängen på det bildliga ultramaratonloppet bytas från jämn asfalt till eländigt stenparti – och har du då valt tunna, snabba five finger skor är risken stor att du tappar din ledning och helt enkelt inte tar dig i mål", skriver förvaltarna.

Fondens bästa bidragsgivare blev under september Brookfield Renewable, Nexon, VF Corp och NRI. Förvaltarna anser att dessa innehav går att kategorisera som normalt till lite högre värderade.

På den negativa sidan fanns framförallt Ashmore, Prudential, Markel, samt Zebra Technologies. Samtliga av dessa innehav anser man ligger på lägre värderingsnivåer än de bästa positiva bidragsgivarna.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Fairfax, NEXON och Centene med portföljvikterna 5,0, 5,0 respektive 4,5 procent.

De största geografiska exponeringsområdena i fonden uppges nedan.

USA - 44,3 procent vikt
Kanada - 15,6 procent
Storbritannien - 8,6 procent


Didner & Gerge Global, %september, 2020
Fond MM, förändring i procent1,1
Index MM, förändring i procent0,4
Fond i år, förändring i procent-3,7
Index i år, förändring i procent-2,5

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om VF Corp

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien VF Corp

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev