Didner & Gerge Småbolag ökade 8,7 procent i augusti - Sobi nytt innehav

Nyhet

Didner & Gerge Småbolag ökade 8,7 procent i augusti - Sobi nytt innehav

Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 8,7 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,9 procent och är därmed bättre än index som har ökat 7,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden gynnades i augusti av kursutvecklingen i Embracer, Schouw och Mekonomen. Fondens utveckling missgynnades däremot av kursutvecklingen i Coor, Securitas och Enento.

Sobi blev ett nytt innehav i fonden under augusti.

"Vi bedömer att marknaden underskattar den kommersiella uthålligheten i SOBIs produkter inom blödarsjuka, där farhågor om ökad konkurrens gjort ett kraftigt avtryck i aktievärderingen under det senaste året. Vi tar i detta resonemang fasta på den patienttillväxt som de facto hittills skett under året för Elocta (som numera ser konkurrens från Hemlibra) samt att delar av portföljen inte alls ser samma konkurrens (Alprolix). Förvärvet av Dova Pharmaceuticals under fiolåret öppnar samtidigt upp nya tillväxtben", säger man och fortsätter:

"Sobi har under de senaste åren även breddat sig med en portfölj inom immunologi där flera kliniskt beprövade produkter nu är i en mer intensiv kommersialiseringsfas, vilket bedöms driva tillväxt. Baserat på de starka kassaflöden som Sobi genererar finns även en möjlighet till fler förvärv, vilket kan komma att skifta fokus från oron kring Hemlibra."

Portföljmässigt har man valt att öka innehaven i Konecranes, AAK och Hexpol samtidigt som förvaltarteamet minskat i Sweco, Embracer och Lifco.

Didner & Gerge Småbolag, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent8,7
Index MM, förändring i procent5,2
Fond i år, förändring i procent8,9
Index i år, förändring i procent7,0

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev