Didner & Gerge Småbolag ökade 8,7 procent i augusti - Sobi nytt innehav

Nyhet

Didner & Gerge Småbolag ökade 8,7 procent i augusti - Sobi nytt innehav

Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 8,7 procent i augusti, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,2 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 8,9 procent och är därmed bättre än index som har ökat 7,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Fonden gynnades i augusti av kursutvecklingen i Embracer, Schouw och Mekonomen. Fondens utveckling missgynnades däremot av kursutvecklingen i Coor, Securitas och Enento.

Sobi blev ett nytt innehav i fonden under augusti.

"Vi bedömer att marknaden underskattar den kommersiella uthålligheten i SOBIs produkter inom blödarsjuka, där farhågor om ökad konkurrens gjort ett kraftigt avtryck i aktievärderingen under det senaste året. Vi tar i detta resonemang fasta på den patienttillväxt som de facto hittills skett under året för Elocta (som numera ser konkurrens från Hemlibra) samt att delar av portföljen inte alls ser samma konkurrens (Alprolix). Förvärvet av Dova Pharmaceuticals under fiolåret öppnar samtidigt upp nya tillväxtben", säger man och fortsätter:

"Sobi har under de senaste åren även breddat sig med en portfölj inom immunologi där flera kliniskt beprövade produkter nu är i en mer intensiv kommersialiseringsfas, vilket bedöms driva tillväxt. Baserat på de starka kassaflöden som Sobi genererar finns även en möjlighet till fler förvärv, vilket kan komma att skifta fokus från oron kring Hemlibra."

Portföljmässigt har man valt att öka innehaven i Konecranes, AAK och Hexpol samtidigt som förvaltarteamet minskat i Sweco, Embracer och Lifco.

Didner & Gerge Småbolag, %augusti, 2020
Fond MM, förändring i procent8,7
Index MM, förändring i procent5,2
Fond i år, förändring i procent8,9
Index i år, förändring i procent7,0

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev