Disney ska stänga ned 20 procent av sina butiker, tänker satsa mer på e-handeln

Nyhet

{newsItem.title}

Disney ska stänga ned 20 procent av sina butiker, tänker satsa mer på e-handeln

Disney tänker innan året är över ha stängt minst 60 butiker i Nordamerika, vilket motsvarar 20 procent av det befintliga beståndet. Det framgår av ett uttalande, rapporterar CNBC.

Disney förklarar att butikerna läggs ned som ett resultat av förändrade kundbeteenden. Bolaget ska satsa mer på e-handeln framöver och vill koppla denna shoppingupplevelse till sina appar och sociala mediaplattformar.

”Medan konsumentbeteendet har gått mot onlineshopping har pandemin förändrat vad konsumenter förväntar sig från en återförsäljare”, sade Stephanie Young, direktör för konsumentprodukter, spel och publicering på Disney.

Disney ska också titta på att stänga butiker på andra håll och sneglar särskilt på de som finns i Europa, enligt affärsnyhetskanalen.

https://www.cnbc.com/2021/03/03/disney-shuttering-at-least-20percent-of-disney-stores-as-it-shifts-focus-to-e-commerce.html

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Walt Disney

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Walt Disney

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev