Nyhet

Dist IT minskar omsättning men ökar resultatet under andra kvartalet

DistIT redovisar minskande omsättning men ökad vinst under det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen sjönk 5,1 procent till 505,4 miljoner kronor (532,7). Bakom den minskade omsättningen låg försäljningsminskningar som uppstått till följd av nedstängda butiker och evenemangsbegränsningar relaterade till coronapandemin.

Rörelseresultatet blev 11,7 miljoner kronor (-3,1), med en rörelsemarginal på 2,3 procent. Rörelseresultatet under det föregående året belastades av omstruktureringskostnader på 15,6 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 3,8 miljoner kronor (-6,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,26 kronor (-0,66).

Likvida medel uppgick till 52,5 miljoner kronor (102,3).

"Framöver ser vi fortsatta utmaningar inom A-brands med, för branschen, naturliga tapp av leverantörer. Detta vägs bland annat upp av livscykel-förvaltning av produkter och leverantörer och fokus på att bygga varumärken, såväl i butik som digitalt", uppger bolagets vd Robert Rosenzweig.

Vidare ser Rosenzweig en god tillväxt inom koncept gaming och smarta hem, där DistIT fortsatt ska lansera nya produkter.

Bolagets kassa på 52,5 miljoner kronor uppges ge utrymme för potentiella förvärv.

Dist IT, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning505,4532,7-5,1%
Rörelseresultat11,7-3,1
Rörelsemarginal2,3%
Nettoresultat3,8-6,9
Resultat per aktie, kronor0,26-0,66
Likvida medel52,5102,3-48,7%

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DistIT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DistIT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt