Dist IT minskar omsättning men ökar resultatet under andra kvartalet

Nyhet

Dist IT minskar omsättning men ökar resultatet under andra kvartalet

DistIT redovisar minskande omsättning men ökad vinst under det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år.

Omsättningen sjönk 5,1 procent till 505,4 miljoner kronor (532,7). Bakom den minskade omsättningen låg försäljningsminskningar som uppstått till följd av nedstängda butiker och evenemangsbegränsningar relaterade till coronapandemin.

Rörelseresultatet blev 11,7 miljoner kronor (-3,1), med en rörelsemarginal på 2,3 procent. Rörelseresultatet under det föregående året belastades av omstruktureringskostnader på 15,6 miljoner kronor.

Resultatet efter skatt blev 3,8 miljoner kronor (-6,9).

Resultat per aktie hamnade på 0,26 kronor (-0,66).

Likvida medel uppgick till 52,5 miljoner kronor (102,3).

"Framöver ser vi fortsatta utmaningar inom A-brands med, för branschen, naturliga tapp av leverantörer. Detta vägs bland annat upp av livscykel-förvaltning av produkter och leverantörer och fokus på att bygga varumärken, såväl i butik som digitalt", uppger bolagets vd Robert Rosenzweig.

Vidare ser Rosenzweig en god tillväxt inom koncept gaming och smarta hem, där DistIT fortsatt ska lansera nya produkter.

Bolagets kassa på 52,5 miljoner kronor uppges ge utrymme för potentiella förvärv.

Dist IT, MkrQ2-2020Q2-2019Förändring
Nettoomsättning505,4532,7-5,1%
Rörelseresultat11,7-3,1
Rörelsemarginal2,3%
Nettoresultat3,8-6,9
Resultat per aktie, kronor0,26-0,66
Likvida medel52,5102,3-48,7%

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyheter om DistIT

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Om aktien DistIT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev