Nyhet

Dist

Dist IT:s justerade rörelsevinst steg

IT-produktsbolaget Dist IT redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Justerad rörelsevinst steg.

Omsättningen steg 11,4 procent till 610,5 miljoner kronor (548,1).

"Bruttomarginalen minskade till 20,6 procent (21,1), vilket främst är hänförligt till att genomförda prisökningar inte har hunnit täcka upp för ökade fraktkostnader samt högre tillväxttakt av försäljning med lägre bruttomarginal såsom Aurora Deltacos exportaffär och Septons konsumentaffär. Exportaffären i Aurora Deltaco har en initialt lägre marginal i linje med strategiskt beslut för den geografiska expansionen", skriver bolaget.

Justerat rörelseresultat utföll på 19,2 miljoner kronor (14,5), med en justerad rörelsemarginal på 3,1 procent (2,6).

Resultatet efter skatt blev 0,5 miljoner kronor (12,9).Dist IT, MkrQ3-2021Q3-2020Förändring
Nettoomsättning610,5548,111,4%
Rörelseresultat7,315,5-52,9%
Rörelsemarginal1,2%2,8%
Rörelseresultat, justerat19,214,532,4%
Rörelsemarginal, justerad3,1%2,6%
Nettoresultat0,512,9-96,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0067F76-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DistIT

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DistIT

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt