Nyhet

Dividend

Dividend Sweden i avtal om ägarspridning i Medicortex Finland

Investeringsbolaget Dividend Sweden har ingått avtal med Medicortex Finland att genom utdelning ägarsprida aktier för cirka 4,1 miljoner kronor i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Dividend Sweden har även lämnat en teckningsförbindelse om 2,1 miljoner i en pågående nyemission i Medicortex.

Medicortex utvecklar biomarkörer som ska utvärdera omfattningen och svårighetsgraden av hjärnskakning och hjärnskador. Målet är att notera bolaget under första halvåret 2022.

"På Medicortex är vi engagerade i att förbättra diagnostiken och behandlingen av traumatisk hjärnskada (TBI). Vi har genomfört flera kliniska studier och börjar nu utveckla en prototyp av testkittet som kommer att användas för att upptäcka hjärnskakningar och andra hjärnskador. När vi går in i denna viktiga nya fas känner vi att tidpunkten för pre-IPO och den planerade börsintroduktionen passar bra med Medicortex-utvecklingen. Tack vare utdelning får vi inte bara finansiering utan vi får också en större publik som vi kan projicera vikten av att införa ny teknik för att fånga upp fall av TBI som annars går oupptäckta och kan leda till allvarliga - ibland dödliga - konsekvenser", kommenterar Dr Adrian Harel, vd för Medicortex Finland.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DS Plattformen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt