Nyhet

Dividend

Dividend Sweden ökade vinsten rejält i Q2

Investeringsbolaget Dividend Sweden ökade vinsten rejält i det andra kvartalet. Substansvärdet redovisade mindre förändringar.

Omsättningen ökade till 44,1 miljoner kronor (29,1).

Rörelseresultatet blev 12,1 miljoner kronor (0,7), med en rörelsemarginal på 27,4 procent (2,4).

Resultatet före skatt var 12,5 miljoner kronor (3,2).

Resultatet efter skatt blev 9,9 miljoner kronor (3,2), och per aktie 0,22 kronor (0,09).

Substansvärdet uppgick till 1,92 kronor per aktie (1,95).

"Efter ett inledande mycket starkt första kvartal 2021 kan vi med glädje konstatera att trenden fortsätter och andra kvartalet medförde fortsatt hög aktivitet i aktiemarknaden med bra utveckling för ett antal av våra innehav. Bra volymer och stort spekulativt intresse kring mindre bolag har medfört möjligheter att genomföra avyttringar med bra resultat. Halvårsvinsten på dryga 33 miljoner kronor är den starkaste siffran i bolagets historia och visar på potentialen i bolagets affärsidé", skriver vd Bo Lindén i rapporten.

Dividend Sweden, MkrQ2-2021Q2-2020Förändring
Nettoomsättning44,129,151,5%
Rörelseresultat12,10,71 628,6%
Rörelsemarginal27,4%2,4%
Resultat före skatt12,53,2290,6%
Nettoresultat9,93,2209,4%
Resultat per aktie, kronor0,220,09144,4%


http://media.finwire.com/media/FWS0062CD6-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om DS Plattformen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien DS Plattformen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt