Dividend Sweden ökar omsättning och vinsten rejält - avser föreslå extra utdelning

Nyhet

{newsItem.title}

Dividend Sweden ökar omsättning och vinsten rejält - avser föreslå extra utdelning

Investeringsbolaget Dividend Sweden ökar omsättningen, vinsten och substansvärdet rejält i det första kvartalet. Styrelsen avser att föreslå en extra utdelning.

Omsättningen steg 133,7 procent till 44,4 miljoner kronor (19,0).

Rörelseresultatet blev 14,7 miljoner kronor (-5,3), med en rörelsemarginal på 33,1 procent.

Resultatet före och efter skatt var 20,9 miljoner kronor (-2,8). Resultat per aktie hamnade på 0,46 kronor (-0,08). Substansvärdet per aktie uppgick till 2,16 kronor (1,81).

Styrelsen avser att föreslå en kontant extrautdelning om totalt 0,50 kronor per aktie. Utdelningen föreslås genomföras i två trancher.

"Resultatet för första kvartalet kommer till stor del från bra utveckling i portföljbolagen Papilly och Arcane, men även ett antal andra bolag som utvecklats väl, vissa har helt avyttrats. Även vår onoterade portfölj har uppvisat god utveckling och ett antal bolag planerar notering och vi ser ett övervärde i portföljen som vi hoppas kunna lyfta fram i samband med exit och/eller noteringar av våra onoterade bolag", skriver vd Bo Lindén.

Dividend Sweden har fattat beslut om att dela ut tre stycken bolag - Plexian, Kiliaro och Hästkällaren.

"Vi ser fortsatt positivt på våra möjligheter att göra affärer som även framgent ger bolaget bra
resultat", skriver Dividend Sweden-chefen.

Dividend Sweden har under kvartalet startat sitt första SPAC-bolag, vilket man avser att notera framöver.

Dividend Sweden, MkrQ1-2021Q1-2020Förändring
Nettoomsättning44,419,0133,7%
Rörelseresultat14,7-5,3
Rörelsemarginal33,1%
Resultat före skatt20,9-2,8
Nettoresultat20,9-2,8
Resultat per aktie, kronor0,46-0,08


http://media.finwire.com/media/FWS005D7EF-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda nyhetsuppslagen från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar.

Nyhets- och aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser – smidigt va?

Nyheter om Dividend Sweden

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza och Nordnet kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter!

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Dividend Sweden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev