Nyhet

Dividend Swedens omstrukturering löper enligt plan

Investeringsbolaget Dividend Sweden meddelar att omstruktureringen av verksamheten går enligt plan. Bolaget ser positivt på resten av året då såväl portföljen som ägarspridningarna kommer generera vinster och tillföra aktieägarvärde.

Det framgår av en uppdatering efter att bolaget i maj kommunicerat att man ska omstrukturera verksamheten. Det innebär rent konkret att hela den nuvarande verksamheten och samtliga aktieinnehav tillförs dotterbolaget DS SPAC 2 AB, som därefter ska delas ut till aktieägarna. Bolaget har för avsikt att notera detta och därefter byta dess namn till Divident Invest AB och ansöka om notering.

Vid ett sådant läge kommer Dividend Sweden stå tomt och tanken är att förvärva ett annat bolag som tar över börsplatsen. Omstruktureringen väntas vara helt slutförd under första kvartalet 2022.

Av dagens uppdatering framgår vidare att portföljinnehaven Transfer och Kiliaro är på väg mot listning under tidig höst.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt