Dometic förändrar mål för rörelsemarginal från ebit till ebita, i övrigt oförändrade mål
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Dometic förändrar mål för rörelsemarginal från ebit till ebita, i övrigt oförändrade mål

Fritidsproduktsbolaget Dometic håller i eftermiddag den 30 november en kapitalmarknadsdag.
Det framgår av ett pressmeddelande.

- Marknadstrender och övergången mellan traditionella fritidsfordon och passagerarfordon, exempelvis SUV:ar, driver ett behov av innovativa, flexibla och energieffektiva slutanvändarlösningar. Med vårt ledarskap inom teknik, vår starka marknadsnärvaro och breda produktutbud inom Outdoor Vehicle Based Activities är vi i en unik position för att dra fördel av denna snabbt växande marknad, kommenterar vd och koncernchef Juan Vargues.

Den strategi som annonserades 2019 har genererat betydande tillväxt och resultatförbättringar för koncernen. Omvandlingen till ett mindre cykliskt, mer konsumentorienterat, industrialiserat och effektivt företag fortsätter i hög takt. Förvärv är en viktig byggsten på denna resa och hittills i år har nio förvärv annonserats, främst inom den snabbt växande friluftsmarknaden. Portföljöversyn är en integrerad del i den strategiska planeringen och ytterligare förvärv och avyttringar av icke-strategiska verksamheter utvärderas kontinuerligt.

Dometic har satt upp en hållbarhetsplattform inklusive mål för 2024 och framåt, vilket inkluderar ett mål 2030 om att minska CO2-ton per nettoomsättning med 50 procent.

De finansiella målen för koncernen är oförändrade, förutom att måttet avseende marginalnivå ändras från ebit till ebita. Det tidigare ebit-målet före jämförelsestörande poster på 16-17 procent motsvarar ett ebita-mål före jämförelsestörande poster på 18-19 procent. Med tanke på att förvärv är en viktig och integrerad del av den strategiska agendan, speglar detta mått företagets underliggande prestation på ett bättre sätt, uppger Dometic

Bolaget är optimistiskt kring de långsiktiga friluftstrenderna, den gynnsamma konsumentefterfrågan och de låga lagernivåerna inom detaljhandeln. På kort sikt kvarstår de globala leveranskedjestörningarna, som påverkar många industrier, och verkar accelerera inom vissa områden. Det är svårt att förutsäga när situationen kommer att stabiliseras och fram till dess kommer det att fortsätta påverka resultaten, avslutar Dometic.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dometic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dometic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Företag

Börskollen Sverige AB

Sjösavägen 8

124 55 Bandhagen

Sverige

Org.nr: 559236-5141

[email protected]

Kontakta oss

VD & Ansvarig utgivare

Daniel Åstrand

Grundare & IT

Kristoffer Matsson

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.