Nyhet

Double Bond Pharma handlas den 13 januari exklusive rätt till aktier i Farmpharma

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma beslutade på årsstämman den 11 juni om sakutdelning i form av aktier i det delägda dotterbolaget Farmpharma till aktieägarna. Styrelsen har nu fastställt tidsplanen för utdelningen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Avstämningsdag är torsdagen den 14 januari 2021. Det innebär att sista dag för handel i aktien inklusive rätt till aktier i Farmpharma är tisdagen den 12 januari 2021 och aktien handlas exklusive rätt till aktier i Farmpharma onsdagen den 13 januari 2021.

Villkoren är att en aktie i Double Bond Pharma ger 0,2308565 aktier i Farmpharma. Planen är att Farmpharma ska upptas till handel på en alternativ handelsplats efter sakutdelningen har avslutats.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Double Bond Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Double Bond Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt