Nyhet

Double Bond Pharma har bevisat effekten av SI-053 framgångsrikt i in vivo studier på möss

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma rapporterar att in vivo proof-of-concept studien av SI-053 på möss har varit framgångsrik. Det framgår av ett pressmeddelande.

In vivo studien, en effektstudie av SI-053, bolagets främsta produkt för lokal behandling av primära maligniteter i hjärnan, utformades och utfördes i enlighet med europeiska läkemedelsmyndighetens, EMA:s rekommendationer. Nakenmöss injicerades med humana glioblastomceller för att efterlikna en hjärntumör i en subkutan modell. Effekten utvärderades med en enda intratumoral injektion av SI-053 (låg, medel eller hög dos) i kombination med en standardbehandlingsregimen (SoC), som är anpassad för möss utifrån en patientbehandling.

De viktigaste resultaten från denna studie där effekten av SI-053 har påvisats visade att:
* Djuren tolererade SoC och uppvisade minskad tumörvolym jämfört med ickebehandlade djur
* Alla SI-053 doser visade statistiskt signifikant överlägsenhet när det gäller att minska tumörvolymen även innan SoC startades
* Effekten av SI-053 förstärktes i kombination med SoC, vilket resulterade i 34 procent av tumörtillväxthämningen

- Studien utformades noggrant för att imitera de kliniska förhållandena och var väl utförda vilket resulterade i ett robust bevis på konceptet, säger doktor Carolina Araújo, direktör för preklinisk utveckling på Double Bond Pharmaceutical.

- Detta är den andra viktiga milstolpen som vårt team når för att starta den kliniska utvecklingen av SI-053, kommenterar Igor Lokot, vd för Double Bond Pharmaceutical.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Double Bond Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Double Bond Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt