Nyhet

Double Bond Pharma lämnar in patentansökan för användningsskydd av järnsuccinat

Double Bond Pharmaceutical har lämnat in en PCT-patentansökan för att skydda användning av järnsuccinat för vissa indikationer. Det framgår av ett pressmeddelande.

Inlämningen kommer efter att en klinisk studie förra året visat att järnsuccinat markant förbättrar järnupptaget, järnmättnaden och järnlagret hos patienter med hjärtsvikt och järnbrist. Double Bond gjorde studien ihop med Skellefteå Universitet.

"Vi är glada över det positiva kliniska resultat av användningen av järnsuccinat och tror mycket på en stor marknadspotential av läkemedlet. Därför är det väldigt viktigt att skydda användningen av järnsuccinat med kommande patent”, kommenterar vd Igor Lokot.

Double Bond har genom dotterbolaget Drugsson distributionsrättigheten för Inofer (järnsuccinat) i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Double Bond Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Double Bond Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt