Nyhet

Double Bond Pharma licensierar ut järnsuccinat till YRRO - får aktier

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma har licensierat ut immaterialrätten, inklusive en internationell patentansökan, för den aktiva substansen järnsuccinat.

De kliniska prövningar som Double Bond Pharma har genomfört visar att järnsuccinat (marknadsfört under namnet Inofer) markant och betydligt förbättrar järnupptag, järnmättnad samt järndepåer hos patienter med hjärtsvikt och järnbrist, enligt ett pressmeddelande.

I samband med licensförsäljningen kommer Double Bond Pharmas aktieägare att få en andel motsvarande 20 procent i YRRO. Detta sker genom en emission av aktier. YRRO kommer också att byta namn till Bio Vitos. Verksamheten ägs till 29,39 procent av Craven House Capital, ett bolag noterat på AIM i London.

YRRO kommer framöver också att skapa ett nytt dotterbolag som äger verksamheten inom kosttillskott samt licensen för Inofer. Företaget kommer senare att ansöka om en notering på antingen Nasdaq i Stockholm eller på Euronext i Oslo.

- Vi är väldigt nöjda med projektets positiva utveckling: efter en lyckad klinisk studie som efterföljdes av en ansökan om internationellt patent är vi nu på väg att ta ett viktigt steg mot att marknadsföra produkten globalt för att fullt ut utforska dess stora potential på marknaden, säger Igor Lokot, vd för Double Bond Pharma, i en kommentar.

- Jag är även mycket optimistisk vad gäller förhandlingarna med Bio Vitos och CHC angående ett framtida samarbete kring den kommande expansionen av våra andra projekt och utveckling av andra produkter.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Double Bond Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Double Bond Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt