Nyhet

Double

Double Bond Pharma ökar förlusten i fjärde kvartalet - fullt fokus på SI-053

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma redovisar en viss omsättning men också ökad förlust i det fjärde kvartalet jämfört med året innan.

Omsättningen uppgick till 0,26 miljoner kronor (0).

Rörelseresultatet blev -4,2 miljoner kronor (-1,4).

Resultatet före och efter skatt var -5,4 miljoner kronor (-1,4). Resultat per aktie var -0,13 kronor (-0,05).

Likvida medel uppgick till 15,3 miljoner kronor (5,2).

Vd Igor Lokot uppger att allt fokus är på läkemedelskandidaten SI-053 och att bolaget kommer allt närmare att dra igång kliniska prövningar med SI-053.

”Med facit i hand (från Temodex klinstudie som visade ca 9 månader förlängd överlevnad) vet vi att SI-053 kommer att vara en s.k. Game Changer för behandlingen av GBM. Vårt största önskemål är dessutom att kunna förbättra effekten av SI-053 jämfört med Temodex”, säger Lokot.

Vad gäller de övriga produkterna så pågår det ett valideringsarbete för Belogal-plattformen med konsortium, medan Farmpharma har knoppats av till att bli ett oberoende bolag.

Inom Drugsson har bolaget förvärvat rättigheterna för järn succinat (Inofer) på den nordiska marknaden. Lokot säger att man tror starkt på en kommersiell succé för produkten. Produkten förbereds för lansering senare i år.

Double Bond Pharma, MkrQ4-2020Q4-2019Förändring
Nettoomsättning0,260
Rörelseresultat-4,2-1,4
Resultat före skatt-5,4-1,4
Nettoresultat-5,4-1,4
Resultat per aktie, kronor-0,13-0,05
Likvida medel15,35,2194,2%
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS005B1AC-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Double Bond Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Double Bond Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt