Nyhet

Double Bond Pharma ökar rörelseförlusten i tredje kvartalet

Läkemedelsbolaget Double Bond Pharma redovisar som planerat en marginell omsättning medan rörelseförlusten ökade under tredje kvartalet.

Rörelseresultatet blev -5,2 miljoner kronor (-2,1).

Resultatet före och efter skatt var -5,2 miljoner kronor (-2,1).

Resultat per aktie hamnade på -0,12 kronor (-0,08).

Likvida medel uppgick till 17,1 miljoner kronor (8,5).

"Vi försöker att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt och har visat att utvecklingen av våra produkter kan ske även med små finansiella medel. Det tredje kvartalets resultat tyngdes något med planerade engångskostnader, tre prekliniska studier samt utvecklingen av kliniskt material.

Då bolaget förbereder för en klinisk fas har nya kostnader tillkommit i posten för handelsvaror, detta i form av bland annat konsulttjänster med mera", säger vd Igor Lokot i en kommentar i rapporten.

Double Bond Pharma, MkrQ3-2020Q3-2019
Nettoomsättning0,00,1
Rörelseresultat-5,2-2,1
Resultat före skatt-5,2-2,1
Nettoresultat-5,1-2,1
Resultat per aktie, kronor-0,12-0,08
Likvida medel17,18,5

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Double Bond Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Double Bond Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt