Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Duearity

Duearity rapporterar ökad rörelseförlust - tekniskt utvecklingsarbete av Tinearity i princip avslutat

Medicinteknikbolaget Duearity redovisar som planerat ingen omsättning under tredje kvartalet. Rörelseförlusten ökade.

Rörelseresultatet blev -3,9 miljoner kronor (-0,2). En ökning av bolagets kostnader hade bolaget räknat med och ligger i linje med budgeten.

Resultatet efter skatt blev -3,9 miljoner kronor (-0,2).

Resultat per aktie hamnade på -0,29 kronor (-0,22).

- Det tekniska utvecklingsarbetet av Tinearity är nu i stort sett avslutad, endast några mindre korrigeringar ska genomföras de närmaste veckorna. Detta innebär att vi på cirka 18 månader gått från start av utvecklingsprojektet till färdig produkt, kommenterar vd Fredrik Westman som fortsätter:

Vi bedömer att pre-sale och förbeställning av Tinearity startar i januari eller februari 2022 och att vi från och med halvårsskiftet 2022 kan starta distributionen av produkten till kunder. Ett mål som vi tidigt satte upp var att bygga upp en kunddatabas bestående av tre tusen presumtiva kunder fram till och med september i år

Duearity, MkrQ3-2021Q3-2020
Nettoomsättning0,00,0
Rörelseresultat-3,9-0,2
Nettoresultat-3,9-0,2
Resultat per aktie, kronor-0,29-0,22


http://media.finwire.com/media/FWS0069CD2-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Duearity

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Duearity

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt