Nyhet

Duell

Duell stiger knappt 17 procent i premiärhanden på First North i Helsingfors

Finska Duell började i dag den 24 november att handlas på Nasdaq First North Growth Market i Helsingfors. Aktien handlas med kortnamnet DUELL.

Duell är en distributör av motorcyklar, terrängfordon, snöskoter, cyklar och marina produkter.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget inför noteringen övertecknades flera gånger. Erbjudandet omfattar 3,89 miljoner nyemitterade aktier och 14,18 miljoner befintliga aktier. Bolaget tillförs 20 miljoner euro före emissionskostnader och de befintliga aktier motsvarar ett värde på 73 miljoner euro.

Teckningskursen var 5,16 euro per aktie. Anställda i bolaget erbjöds teckna aktier till en rabatterad kurs på 4,65 euro per aktie.

Aktien har hittills i dag handlats till 6,12 euro som högst betalt och 5,70 euro som lägst betalt. Klockan 09.35 var senast betalt 6,028 euro, vilket är en uppgång på 16,8 procent jämfört med teckningskursen på 5,16 euro. Aktier för 77 miljoner euro har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 25,45 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 153 miljoner euro räknat på senast betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt