Duroc förväntar sig väsentligt förbättrade resultat - stark utveckling under april och maj

Nyhet

Duroc

Duroc förväntar sig väsentligt förbättrade resultat - stark utveckling under april och maj

Verkstadsbolaget Duroc förväntar sig ett väsentligt förbättrat resultat under det brutna räkenskapsåret fjärde kvartal efter att ha haft en stark utveckling i april och maj månad. Detta enligt ett pressmeddelande.

Det sammanlagda rörelseresultatet och justerat ebit för dessa två månader uppgår till 19,9 miljoner kronor, att jämföra med 2019/2020 då koncernen visade ett rörelseresultat på 10,3 miljoner och ett justerat ebit på 19,4 miljoner för det fjärde kvartalet.

Duroc guidar också upp för verksamhetsåret 2021/2022 som likväl förväntas ha en väsentlig förbättring av helårsresultatet.

- Flertalet av Durocs bolag upplever i dag god efterfrågan på sina produkter och de negativa effekter som Covid-pandemin fört med sig verkar nu klinga av, skriver bolaget.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Duroc

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading och kryptovalutor

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Duroc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev