Nyhet

Duroc

Duroc justerar upp tidigare lämnad omvänd vinstvarning för fjärde kvartalet ytterligare

Verkstadsbolaget Duroc meddelande den 21 juni att utsikterna för det fjärde kvartalet 2020/2021 indikerade ett väsentligt förbättrat resultat i förhållande till föregående år. Det sammanlagda rörelseresultatet och justerat rörelseresultat, för kvartalets första två månader, april och maj uppgick till 19,9 miljoner kronor och juni förväntades följa samma positiva mönster.

Duroc skriver nu i ett pressmeddelande att det preliminära rörelseresultatet och preliminär justerat rörelseresultat, ebit, för det fjärde kvartalet förväntas nu uppgå till drygt 50 miljoner kronor, en större förbättring än vad som tidigare förväntats. Majoriteten av portföljbolagen har avslutat räkenskapsåret riktigt starkt.

Duroc rapporterade för jämförelsekvartalet, april till juni 2020, ett rörelseresultat på 10,3 miljoner kronor och ett justerat rörelseresultat på 19,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Det justerade resultatet för det fjärde kvartalet 2020/2021 förväntas därmed öka med mer än 150 procent.

Den definitiva bokslutskommunikén för det fjärde kvartalet lämnas den 20 augusti.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Duroc

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Duroc

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt